Dimma i Pokljuka – herrarnas distanslopp skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas distanslopp i skidskytte ställs in på grund av tät dimma i slovenska Pokljuka. Istället ska loppet avgöras i morgon med start klockan 10.15.

Deltagarna får alltså vänta på säsongens första individuella tävling i världscupen i skidskytte. Starten av distansloppet över 20 km sköts till att börja med upp 20 minuter, men sedan fattades beslutet att det inte går att tävla över huvud taget i dag.

– Tyvärr är loppet inställt. Vi kan helt enkelt inte få till bra förhållanden. Tävlingen är lång och om man lägger till mörker och dimma får vi inte rättvisa förhållanden för deltagarna. Vi har 110 startande och en tävling över 1 timme och 45 minuter. Risken för orättvisa förhållanden är helt enkelt för hög, säger tävlingsledaren i en tv-intervju.

Ny preliminär starttid är klockan 10.15 i morgon.

En av de fem svenskar som ska delta är Peppe Femling som nu är tillbaka efter olyckan i somras, då han fick en stav genom benet.

Peppe Femling smygstartade säsongen med SM för en knapp månad sedan men nu är det dags att mäta krafterna mot världseliten. Till start kommer hela det svenska stafettlag som tog hem ett OS-guld i februari, plus Martin Ponsiluoma.

Här är alla svenska startnummer:

Nr. 13 Jesper Nelin
Nr. 34 Fredrik Lindström
Nr. 40 Sebastian Samuelsson
Nr. 67 Martin Ponsiluoma
Nr. 109 Peppe Femling

Tävlingen sänds i SVT1 från klockan 10.05.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer