Arkivbild. Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen. Foto: TT

Sverige slutade tia i World Team Challenge

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska skidskytte-teamet Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen slutade tia i den spektakulära lagtävlingen World Team Challenge.

Ryssland, som endast sköt fem bom på 80 skott, segrade.

I Rupholding, Tyskland, utamanade världens bästa skidskyttar varandra i en spektakulär lagtävling. Svenskarna Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen ställdes mot nio mixade tvåmannalag – som först möttes i en masstart och som sen avgjordes i en jaktstart.

–  Masstarten är en uppvärmning till jaktstarten – för det är där det avgörs, säger SVT:s kommentator Ola Bränholm i sändningen.

Sverige nia i masstarten 

Ryssland tog sig först i mål, följt av Tyskland och Österrike som placerade sig trea. 

Sverige körde över mållinjen som nia – det innebar att det svenska teamet Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen startade 45 sekunder efter ledaren i jaktstarten.

Ryssland segrade

Ryssland höll i sin ledning i jaktstarten och stod som segare i World Team Challenge, mycket på grund av deras fenomenala skytte – det ryska laget bommade endast fem av 80 skott. Tyskland, som ställde upp med två lag i lagtävlingen, knep både andra- och tredjeplatsen.

Sverige då?

Det svenska laget tog sig i mål som tia – alltså sist. Men trots sistaplatsen kunde både Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen åka hem 5 000 euro rikare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.