Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson vill utmana om segern i totalen. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelssons formbesked: ”Starkare än någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Sebastian Samuelsson gjorde en mycket stark säsong förra vintern där han blev trea i den totala världscupen.

I år känner han sig starkare än någonsin och vill utmana om segern.

– Jag ser ingen anledning till att jag inte skulle kunna vinna totala världscupen någon gång, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Sommaren har passerat och stora delar av försäsongsträningen är gjord. För Sebastian Samuelsson har det rullat på bra, mycket bra.

– Jag har slaget personligt rekord på 3000 meter löpning, det har jag slagit två gånger och sen har jag också gjort väldigt bra tester inne på vintersportcentrum, så jag tycker jag ligger i en väldigt bra fas.

Är du starkare än någonsin?

– Ja, jag tycker jag är starkare än någonsin, sen är det alltid svårt att veta hur väl det slår ut på vintern men jag har hållit en väldigt hög nivå senaste säsongerna och jag känner mig starkare nu så det är positivt, säger Sebastian Samuelsson.

Dubbla guld på VM

Ett annat kvitto på att träningen i sommar har gått bra fick han under rullskidskytte-VM i augusti. Där vann han två guld och ett silver. Nu var inte hela världseliten på plats, men ändå fina resultat för en som ser sig själv som ”långsam” på rullskidor.

Samuelsson gjorde en stark säsong förra vintern. Med två segrar, två andraplatser och två tredjeplatser individuellt blev han tillslut trea i totala världscupen. En placering han vill putsa till i vinter.

– Det är otroligt stort att vara på pallen i världscupen och nu ser jag ingen anledning till att jag inte skulle kunna vinna totala världscupen någon gång och det är det som är målet i vinter, säger Sebastian Samuelsson

Se reportaget med Sebastian i spelaren nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.