Svenskarna långt efter i sprinten i Hochfilzen

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Johannes Thingnes Bö ledde från start till mål vid herrarnas sprint på 10 km från Hochfilzen.

Samuelsson var enda svensken som tog sig vidare till morgondagens jaktstart efter dagens blygsamma 46:e plats.

– Jag krigade på med det jag har, men idag var jag lite efter. Det är dagsform mest, sa Sebastian Samuelsson till SVT Sport efter målgång.

Sprinten vid Hochfilzen var upplagt för en kamp mellan den franska ikonen Martin Fourcade och norrmannen Johannes Thingnes Bö.

Thingnes Bö åkte ut först och ledde från start till mål.

När Fourcade missade, två gånger om, vid den andra skjutningen så var saken så gott som klar. Enda hotet var istället den andra fransmannen, Simon Desthieux, som var 7,8 sekunder efter Thingnes Bö i mål.

Samuelsson bäste svensk

Fem svenskar kom till start. Torstein Stenersen, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Peppe Femling och Sebastian Samuelsson. Samuelsson blev bäst bland de blågula. 46:e plats räcker till en plats vid morgondagens jaktstart. Han inleder dock 1 minut och 43 sekunder efter segraren.

– Jag var nöjd med nio skjutningar. Jag krigade på med det jag har, men idag var jag lite efter. Det är dagsform mest, sa Sebastian Samuelsson till SVT Sport efter målgång.

Nelin slutade på en 66:e plats, Ponsiluoma 83:a, Femling 88:a, Stenersen 97:a. SVT:s expert Björn Ferry gav sin syn på dagens svenskresultat.

– Det här är ingen bra svenskdag. Åkmässigt är det inte heller bra. Samuelsson långt ned trots en bom, då vill man ju vara topp tio. Det är ju svagt, summerade Ferry.

REPORTAGE: Bö om kampen mot Sverige: ”Älskar det!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.