Martin Ponsiluoma. Foto: Bildbyrån

Fyra svenskar får åka masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Under världscupsäsongen har damerna varit hetare än herrarna i världcupen men på VM i Antholtz blir det ändå fyra svenska herrar som får köra den avslutande VM-distansen masstart.

I damtävlingen får bara systrarna Hanna och Elvira Öberg åka.

Mona Brorsson och Linn Persson har haft ett tungt VM hittills. Brorsson har resultatraden 23, 29 och 18 medan Persson slutat 44, 32 och 47. Resultat som gör att de inte får plats i det 30 kvinnor starka startfältet. Elivira Öberg blev 13:e i sprinten, ett resultat som gör att lillasyster Öberg därmed får göra storasyster Hanna sällskap på masstarten.

– Formen är inte där. Jag hade verkligen önskat mer från det här mästerskapet. Det är frustrerande, säger Mona Brorsson till SVT Sport om den missade masstarten.

På herrsidan däremot har svenskarna gjort hyfsat ifrån sig på VM även om topplaceringarna uteblivit. Men det räcker för att vi ska få se hela fyra herrar i massstarten. Såväl Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin som Peppe Femling får åka.

Sägas skall att startlistorna än så länge är preliminära, sjukdom eller annat kan ändra på den slutgiltiga.

Startlistan i damernas masstart på VM i Antholz

Startlistan i herrarnas masstart på VM i Antholz

KLIPP: ”Jag körde in i trädplankor”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.