Peppe Femling, Fredrik Lindström, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson tog guld i stafett under OS i Sydkorea. Foto: Bildbyrån

Guldhjältarna från OS tillbaka i spåren

Uppdaterad
Publicerad

Efter en dryg månads uppehåll för OS startar världscupen i skidskytte om på torsdagen i Kontiolahti med herrarnas sprint. På startlinjen står tre av de svenska guldhjältarna från Sydkorea.

Det är Fredrik Lindström, Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma som ska representera Sverige när världscupen startar om efter OS och det är mycket som står på spel.

Veckans tävlingar i Kontiolahti består förutom sprinten också av stafettävlingar och en masstart. Men för att få starta i söndagens masstart krävs det att åkarna ligger på plats 25 eller bättre i den totala världscupen eller placerar sig bland de fem bästa i torsdagens sprint.

Just nu är Fredrik Lindström den ende svensk som skulle kvalificera sig till en masstart men vid ett dåligt resultat i sprinten riskerar han att puttas ner från sin 25:e-plats och även han missa sprinten.

Peppe Femling, som var med och tog OS-guldet i stafett, kommer inte att åka sprinten.

För Sebastian Samuelsson är veckans tävlingar ännu viktigare för placeringen i den totala världscupen. Samuelsson har valt att stå över de kommande tävlingarna i Ryssland efter tidigare hot. Han kommer istället att fokusera på den kommande SM-veckan där han ska tävla i längdskidåkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.