Hanna Öberg på pallen i Pokljuka efter damernas 15 km. Foto: TT

Ny pallplats för Hanna Öberg efter kanonlopp

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg fortsätter att visa fin form, trots en bom blev det en riktigt bra tävling i distansloppet i Pokljuka. Andraplatsen var hennes tredje raka pallplats i världscupen.

– Det känns jättebra och kroppen svarar på ett bra sätt, säger Öberg till SVT Sport.

Sista skottet i andra skyttet blev dagens enda misstag från Hanna Öberg när damerna tävlade i världscupen i Slovenien. Den regerande OS- och världsmästaren på distansen såg ut vara i riktigt bra form när hon trots en bom lyckades kriga sig upp på pallen.

– Jag är jättenöjd med dagens tävling, jag jobbade på ett bra sätt och fick bra draghjälp av Braisaz i början av loppet. Jag kunde trycka på lite extra och åka taktiskt bra på banan, säger Öberg till SVT Sport.

Det var endast Denise Herrmann som lyckades bättre än Hanna Öberg. Fullt skytte av tyskan gav henne segern men bara med knappt en minuts marginal.

Vad säger du om det där bommade skottet som ser ut att ha kostat dig segern?

– Det var en bom men jag tycker 19 träff är bra, sista serien är riktigt bra och jag är nöjd med att sätta den, säger Öberg.

Öberg hade tredje bästa åktid i tävlingen. Endast tredjeplacerade Justine Braisaz och segrande Herrmann var snabbare i spåret. Ett resultat som bådar riktigt gott inför VM om tre veckor.

RESULTAT OCH LÖRDAGENS STAFETTLAG

Världscupen, damernas 15 km i Pokljuka, Slovenien.

1) Denise Herrmann, Tyskland, 41.33,4

2) Hanna Öberg, Sverige, +59,2

3) Anais Bescond, Frankrike, +1.15,7

4) Lisa Vittozzi, Italien, +1.21,7

5) Franziska Preuss, Tyskland, +2.02,8

Svenska placeringar:

22) Anna Magnusson, +4.17,4

34) Elisabeth Högberg, +5.19,5

57) Johanna Skottheim, +7.10,1

88) Anna Hedström, +10.56,9

Lördagens stafettlag:

Singelmix:

Torstein Stenersen

Johanna Skottheim

Mix:

Peppe Femling

Jesper Nelin

Anna Magnusson

Elisabeth Högberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.