Hanna Öberg. Foto: TT

Hanna Öberg: ”Har inga belägg att säga det”

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainskan Olena Pidhrusjna svingade ordentligt mot Hanna Öberg efter mixedstafetten. Efter lördagens sprint svarade svenskan på kritiken.

– Jag tycker inte att hon har några belägg att säga de saker som hon har sagt, säger Öberg till SVT Sport.

Det svenska landslaget inledde skidskytte-VM med att ta en bronsmedalj i mixedstafetten. Hanna Öberg slet på sista varvet och var först över den långa backen. Ukrainskan Olena Pidhrusjna som hamnade bakom svenskan var inte nöjd.

– Hon började pressa ut mig i nysnön och till och med i buskarna. Jag försökte ropa ”flytta, flytta”, men det gav ingen reaktion. Det är helt osportsligt. Under mina 20 år inom sporten har jag aldrig upplevt något så fräckt och oförskämt, sa hon då.

I lördagens sprint gick det långsammare för Hanna Öberg. En bom kostade chanserna till medalj. Under en period tog hon rygg på just Olena Pidhrusjna.

”Har inte betett mig osportsligt”

– Det var en bra rygg, säger hon med ett skratt.

I målfållan fick hon ge svar på kritiken:

– Jag tycker inte att hon har några belägg att säga de saker som hon har sagt, jag anser inte att jag har betett mig osportsligt på något sätt, säger hon. 

– Jag visste visste att det var viktigt att vara först upp för backen för att det är svårt att gå om efter det. Det var min mållinje, säger hon.

KLIPP: Hanna Öberg sammanfattar loppet: ”Känslan är att det inte är topp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.