Hanna Öberg. Foto: SVT

Hanna Öberg i ny SVT-serie: ”Vill bryta tabut”

Uppdaterad
Publicerad

I en ny SVT-serie berättar Hanna Öberg mer om den energibrist som hon drabbades av under förra säsongen och svårigheterna i att få i sig tillräckligt med energi.

– Jag kan bli frustrerad över att man inte pratar om de här ämnena, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Inför den kommande OS-säsongen har Hanna Öberg jobbat ännu tätare än tidigare med näringsfysiolog Linda Bakkman, som är kostrådgivare åt Sveriges olympiska kommitté, för att komma tillrätta med den energibrist som hon haft under perioder. SVT:s Lotta Fahlberg har följt skidskytten på nära håll inför säsongen. 

– Jag tycker inte att det behöver vara ett större tabu att ha problem att få i sig energi än att ha en stukad fot, säger Hanna Öberg.  

– Jag förstår att det kan vara så för vissa och att det finns en annan aspekt i det hela. Men jag tycker inte att det ska behöva vara så. 

Hanna Öberg och Linda Bakkman har lagt en ny plan inför säsongen för att hon ska få sig tillräckligt med energi. 

– Jag tyckte det var bra under sommar-OS när fler idrottare började prata om sin mentala hälsa och utmaningarna man står inför och att det blir mer accepterat. 

Redan nu finns  serien om energibrist på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.