Hanna Öberg och Laura Dahlmeier. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg: ”Jag tror hon betytt jättemycket för skidskyttesporten”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska skidskyttestjärnan Hanna Öberg har haft sin beskärda del av dueller mot Laura Dahlmeier. Och svenskan hyllar en av Tysklands största idrottsprofiler.

– Hon har varit en förebild för mig, säger Öberg till Aftonbladet.

Hanna Öberg var på väg till ett träningsläger när hon i sociala medier såg nyheten om att Laura Dahlmeier avslutar sin karriär.

Dahlmeier, en av svenskans rivaler, lyckades ta VM-brons senast i Östersund – sex tiondelar före Öberg. 23-årige Öberg blev slagen av en idrottare som hon beundrar.

– Självklart är det tråkigt. Hon har varit en förebild för många och för mig också under flera år, säger hon till Aftonbladet.

Men hon blev inte förvånad över själva beskedet. Precis som SVT Sports expert Helena Ekholm såg hon detta komma.

– Så klart man blev förvånad att det kom på det här sättet. Men att hon inte skulle hålla på jättelänge till var inte jätteöverraskande. Hon har haft mycket problem sista tiden, säger Öberg till Aftonbladet.

Höjdpunkten 2017

Öberg lyfter Dahlmeier ytterligare och påpekar att en av tyskans främsta egenskaper var den hiskeliga fart och fina skytte. Dahlmeiers fem VM-guld i VM 2017 i Hochfilzen minns hon tydligt.

– När hon vann allt satte hon nästan en ny nivå på det. Jag tror hon betytt jättemycket för skidskyttesporten, säger Öberg till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.