Hanna Öberg efter den missade medaljen i damstafetten. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg i tårar efter missen: ”Vet inte vad som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg sköt bort Sveriges chanser på en VM-medalj i damstafetten.

Efteråt var hon nära tårar i den mixade zonen.

– Jag kommer in på skjutvallen och tänker att det är precis här jag vill vara. Sedan vet jag inte vad som hände, säger hon till SVT Sport.

Sverige var på väg mot sin första medalj under VM i Italien. Då klappade Hanna Öberg igenom i sista skyttet och Sverige slutade femma i stafetten.

– Jag försökte verkligen, men det gick inte, säger en känslosam Hanna Öberg till SVT Sport i mixade zonen.

Öberg var nära tårar efteråt.

– Jag känner mig frustrerad. Det är som att det inte vill gå vägen. Men jag får bryta ihop och sedan har jag en tävling kvar att visa vad jag kan.

”Jättefin sträcka av Linn”

Linn Persson var bäst av alla på tredjesträckan och skickade ut Hanna Öberg i ett kanonläge på fjärdesträckan. I det skedet var Sverige sexa, bara några sekunder från medalj.

– Linn gjorde en jättefin sträcka och jag fick gå ut i ett väldigt bra läge. Sedan tryckte jag ikapp den luckan som fanns mot Norge och Tyskland. Det kändes bra och liggserien var inga problem, säger Hanna Öberg.

– Jag kommer in på skjutvallen med Marte och tänker att det är precis här jag vill vara, precis det här jag vill göra. Sedan vet jag inte vad som hände.

I morgon får Hanna Öberg chans till revansch i damernas masstart.

– Vi kommer att prata mycket med henne och hon kommer att prata med psykologen och tränare. Sedan är det 100 procent fokus på ny tävling. Jag hoppas att hon kommer tillbaka lika starkt som efter jaktstarten, säger förbundskaptenen Johannes Lukas.

Se intervjun med Hanna Öberg i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.