Hanna Öberg om Grip: ”Vi har skön vind i seglen”

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grip presenterades i dag som ny generalsekreterare för skidskytteförbundet. Storstjärnan Hanna Öberg är positiv.

– Det visar bara att vi är ett väldigt attraktivt gäng. Svenskt skidskytte är på uppåtgående och vi har skön vind i seglen, säger 24-åringen till SVT Sport.

För drygt en månad sedan kunde SVT Sport avslöja att Stina Nilsson lämnade längdlandslaget för att satsa på skidskytte. I dag presenterades förre förbundskaptenen och landslagschefen Rikard Grip som ny generalsekreterare för skidskytteförbundet.

– Det visar bara att vi är ett väldigt attraktivt gäng. Jag ser det som att vi är en väldigt bra grupp, hela förbundet egenligen. Svenskt skidskytte är på uppåtgående och vi har en väldigt god trend och skön vind i seglen, säger Hanna Öberg och ler.

– Att fler inser att skidskytte är roligt att hålla på med och förknippas med och jobba med – det vet jag redan om sedan tidigare.

Tror att Grip har mycket att bidra med

Öberg, som har varit sportens stora svenska stjärna senaste åren med både OS- och VM-guld, tror att Grip har mycket att bidra med.

– Det känns spännande. Jag får en positiv känsla. Vad jag har hört om Rikard är han en väldigt driven och engagerad ledare och har väldigt mycket erfarenhet. Han kommer ju in i ett förbund och landslag som är en väldigt bra grupp och vi jobbar verkligen för att utvecklas hela tiden. Det är ett sådant, mer övergripande, ansvar han kommer att få.

”Känner mig återhämtad”

För Öberg har nu träningen inför nästa säsong dragit igång.

– Jag känner mig motiverad och redo att dra igång. Vi har tjuvstartat träningen redan och jag känner mig återhämtad och sugen på att göra ett bra träningsår.

Grip om erbjudandet: ”Det har kittlat – det är en fantastisk idrott”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.