Hanna Öberg stod i särklass vid SM-masstarten i Östersund. Foto: TT

Hanna Öberg överlägsen i SM-masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg vann masstarten över 12,5 km vid SM hemma i Östersund överlägset. Oväntad tvåa blev Emma Nilsson.

– Jag blev ganska ensam tidigt och fick göra mitt eget lopp även om jag kände mig jagad av Emma. Jag är jättenöjd med skyttet och sköt på som jag brukar kunna göra. Jag sköt lite snabbare än henne och fick några sekunder, säger Öberg i Aftonbladets sändning.

När Öberg lämnade vallen för spurtvarvet med en bom i sista skottet stod Emma Nilsson och sköt sin serie. 

– Jag var fortfarande stressad när jag gick ut på sista varvet eftersom jag inte hade koll men sedan fick jag rapporter och kunde lugna mig, säger Öberg. Hon tävlar för Piteå skidskytteklubb och hoppas att kört till sig en plats i morgondagens singelmixedstafett.

– Det är mamma (Viktoria) som är headcoach och får sista ordet i uttagningen men jag borde ha en bra chans att få köra i förstalaget, ler Öberg.

Elvira tog hem bronset efter hård kamp

Hon vinkade till de församlade vid målgång på ett mulet skidskyttestadion. Emma Nilsson tog en meriterande silverplats efter ett säkert skytte i blåsten. SK Bore-åkaren var 1.44 efter Hanna Öberg efter att ha tagit över minuten på sig i det sista stående skyttet.

Öberg och Nilsson skilde ut sig i skyttet och hade bara två bom var. Sedan bommades det rejält.

Elvira Öberg, sju bom, knäckte Elisabeth Högberg (6) och Mona Brorsson (5) i kampen om bronsplatsen. Stina Nilsson tog ut sig fullständigt och slutade sexa med sju bom. Anna Magnusson åkte in som sjua efter just sju bom. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.