Hanna Öberg och Stina Nilsson. Foto: TT

Hanna Öberg tror inte på en Stina Nilsson-effekt

Uppdaterad
Publicerad

De svenska skidskyttarna åker snabbare än tidigare. Men Hanna Öberg tror inte att det beror på en Stina Nilsson-effekt.

– Jag tror faktiskt att det betyder mer för henne att få vara med i världens bästa damlag än vad hon betyder för oss, säger Öberg till Dagens Nyheter.

Världscuppremiären i skidskytte i Kontiolahti blev en stor succé för Sverige.

Totalt tog svenskarna fyra pallplatser i tre lopp efter strålande skytte och snabba skidor i spåret. Just åktiderna på både dam- och herrsidan har legat i topp under hela helgen.

Men att de snabbare tiderna beror på att Stina Nilsson finns med på träningarna i Östersund tror inte Hanna Öberg riktigt är fallet.

– Inte för att snacka ned Stina på något sätt, hon har absolut saker att bidra med. Jag tror faktiskt att det betyder mer för henne att få vara med i världens bästa damlag än vad hon betyder för oss, säger Öberg till Dagens Nyheter.

”Har absolut förutsättningarna”

Stina Nilsson, som inför säsongen bytte längdskidor mot skidskytte, har många svenska åkare framför sig som visade framfötterna direkt i säsongsinledningen.

Hanna Öberg vågar inte sia om när Nilsson kan ta en plats i landslagstruppen.

– Det är svårt för mig att säga. Stina lägger ju ned ett jättejobb, så är det ju och hon har absolut förutsättningarna, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.