Hanna Öberg är tveksam till en fortsättning med Wolfgang Pichler. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg tvekar om en fortsättning med Pichler

Uppdaterad
Publicerad

Wolfgang Pichlers kontrakt som förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget går ut efter säsongen.
Då är Hanna Öberg öppen för en förändring på ledarsidan.
– Att få någon som kan göra något lite annorlunda kan vara uppfräschande, säger hon till Dagens Nyheter.

Wolfgang Pichler har varit tränare för det svenska skidskyttelandslaget i flera omgångar sedan 1995 och har sett stjärnor som Magdalena Forsberg, Helena Ekholm och nu senast i raden Hanna Öberg födas.

Efter den här säsongen går den tyske 63-åringens kontrakt ut. Till Dagens Nyheter berättar Öberg nu att hon är öppen för förändringar på ledarsidan.

– Wolfgang har absolut betytt mycket för mig och hans typ av träning passar mig väldigt bra. Samtidigt tror jag inte att man ska vara rädd för att ändra på saker, säger hon till tidningen och fortsätter.

– Mycket av Wolfgangs träning är enformig, jag vet ganska precis hur en vecka ser ut. Bara det, att få någon som kan göra något lite annorlunda kan vara uppfräschande.

Förbundet håller i detta nu på att sätta ihop en ledning som ska styra landslaget över 2022. Generalsekreteraren Ingemar Arwidson menar att Pichler kommer finnas med på ett eller annat sätt.

– Wolfgang Pichler kommer att ha en roll i förbundet, men jag vill just nu inte gå in djupare på vad det handlar om, säger han till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer