Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg: ”Vet inte vad som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg hade en tung dag på vallen.

Hon hade totalt fem bom plus en straffrunda.

– Det var svårt att hålla still, säger hon till SVT Sport.

Hanna Öberg körde den tredjesträckan för Sverige i dagens stafett. Tillsammans med Tjeckien gick hon ut i ledning på sin sträcka, men fick kämpa på vallen.

– Det var ingen bra känsla överhuvudtaget och det var väldigt tråkigt, säger hon till SVT Sport.

Öberg inledde med två bom, men var trots det bara tio sekunder efter Norge ut från vallen. Men i det andra skyttet gick det tyngre.

”Det verkar ju inte ha hjälpt”

– Jag vet inte vad som hände. Jag har en hög belastning i benen och det blev bendarr, det var svårt att hålla still helt enkelt och då är det svårt att träffa.

Det blev tre bom i det ordinarie skyttet, sedan en bom på extraskotten och en straffrunda.

– Jag åkte ikapp tyskan men valde att ligga kvar bakom in mot vallen för att få en lägre belastning, men det verkar ju inte ha hjälpt, säger Öberg.

Hon växlade över till lillasyster Elvira, en minut och fem sekunder, efter ledande Norge. Elvira gjorde sedan en stark sista sträcka och spurtade hem tredjeplatsen efter duell mot Denise Herrmann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.