Hanna Öberg med sitt Jerringpris. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hanna Öberg: ”VM-framgångarna större än OS”

Uppdaterad
Publicerad

OS-guld och VM-guld är de finaste priserna en idrottare kan vinna.

Hanna Öberg har båda. Men det är ett mästerskap hon rankar högst.

– Känslomässigt har VM varit större, säger hon till SVT Sport.

I en virvlande småstorm på innerplanen vid Östersunds skidstadion tog publikfavoriten emot jublet. Samtidigt fick hon rent formellt Jerringpriset i handen och visade samtidigt upp VM-medaljerna.

– Det känns fantastiskt. Det har varit ett otroligt mästerskap och att jag har fått uppleva det här är verkligen ett minne för livet. Jag är verkligen jättenöjd med att kunna prestera så här på ett VM på hemmaplan. 

VM-vintern

Du fick Jerringpriset för årets idrottsprestation. Vad är störst för dig, det här eller OS?

– För mig personligen och rent känslomässigt har VM varit större eftersom jag nu vet vad jag är kapabel att göra. Att då klara av att göra det är väldigt stort för mig. 

Vad tar du med dig från det här mästerskapet? 

– Jag vet att jag klarar av de mest utsatta situationerna när det verkligen gäller som mest. Det är något jag kommer att ta med mig i min fortsatta utveckling för att bli en ännu bättre skidskytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet