Helena Ekholm vill att Johanna Skottheim tar en plats i laget. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert Helena Ekholm: De ska åka lördagens stafett

Uppdaterad
Publicerad

I helgen väntar säsongens första stafetter i skidskytte. Då har SVT:s expert Helena Ekholm klart för sig vilka fyra som bör åka i det starka svenska damlaget.

– Jag skulle köra Mona Brorsson, Johanna Skottheim, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Det svenska damlandslaget i skidskytte är världens främsta just nu.

Efter Hanna Öberg och lillasyster Elvira Öbergs succé med dubbla pallplatser i torsdagens sprint har de svenska damerna tagit fyra pallplatser på tre tävlingar hittills.

På lördag väntar säsongens första stafett och ett delikat jobb väntar för huvudtränare Johannes Lukas vad gäller vilka som får chansen. SVT:s expert Helena Ekholm vet hur hon skulle ställa upp.

– Jag skulle köra Mona Brorsson, Johanna Skottheim, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Och därmed peta Linn Persson?

– Ja. I det här laget är det tufft. Det går inte nog hylla det svenska laget. Övriga svenskor gör inte perfekta lopp i dag men är ändå med där uppe. Precis som killarna har de höjt lägstanivån så otroligt mycket.

Ekholm var även full av beundran för systrarna Öberg efter dagens pallplatser.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är så fantastiskt bra gjort. Det är så häftigt att se. Hanna och Elvira gör fantastiska lopp i dag och Elvira är där med en bom. Det är så stort när hon är så ung.

SE MER: Ferry: Därför gör svenska damerna succé

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.