Elisabeth Högberg om petningen: ”Otroligt tufft”

Publicerad

Elisabeth Högberg gjorde sin bästa säsong någonsin i vintras, ändå fick hon inte köra något lopp under VM i Östersund. Nu är det en ny landslagsledning och Högberg hoppas få fler chanser framöver trots att hon återigen tackat nej till att ingå i landslagets träningsgrupp.

VM i Östersund skulle bli en av höjdpunkterna i Elisabeth ”Bettan” Högbergs, 32, karriär och hon hade presterat bättre än någonsin tidigare under säsongen men fick aldrig chansen att åka något lopp under VM.

– Det var otroligt tufft, framförallt när jag fick bekräftat att jag inte kommer att få starta något lopp, säger Elisabeth Högberg till SVT Sport.

Du har ju stått utanför landslaget de senaste fem åren, kan det ha haft någon inverkan?

– Ja, lite beror det väl på att man inte är med i något lag, landslagsledningen har ingen koll på vad jag har gjort under sommaren och hösten, så det är helt klart en fördel att vara med i laget.

Står utanför landslaget

Bettan har nobbat landslaget under många år då hon känt att Wolfgang Pichlers träning inte passat henne. Nu är Wolfgang borta och den nya landslagsledningen frågade Bettan om hon ville vara med igen, men hon tackade nej även denna gång.

– Det var svårt att tacka nej. Jag hade en lång och bra diskussion med Johannes, men det som talade emot var träningen. De skulle fortsätta i Wolfgangs anda, och jag kände att eftersom det gick så bra för mig i vintras så har jag hittat en träning som funkar för mig, säger Elisabeth Högberg.

Bettan fortsätter på egen hand Foto: Bildbyrån

Hoppas på fler chanser

Trots att hon vet vilken risk det innebär att stå utanför landslaget tror hon ändå att hon kommer att få fler chanser i världscupen framöver med den nya landslagsledningen.

– Jag längtar redan nu till vintern. Trots att jag älskar sommaren och all träning så längtar man efter att få stå där på startlinjen i slutet av november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer