Stina Nilsson kan få chansen i världscupen. Foto: Bildbyrån

Huvudtränaren Johannes Lukas öppnar för Stina Nilsson i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Ska Stina Nilsson få chansen att göra världscupdebut i skidskytte i Östersund nästa vecka? Landslagstränaren Johannes Lukas öppnar för det.

– Det finns möjligheter för Stina precis som för alla andra, säger Lukas.

I de senaste tävlingarna i IBU-cupen i slovakiska Osrblie slutade Stina Nilsson åtta i jaktstarten, och var sedan med och kom tvåa i stafetten.

Den förra längdstjärnan, som bytte sport inför den här säsongen, måste fortsätta leverera bra resultat för att få chansen i världscupavslutningen i Östersund, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

– För henne är det viktigt att tävla, och sedan ser vi hur hon presterar och hur de andra presterar. Det är samma regler för alla, säger Lukas.

Stina Nilsson hade annars en tuff start som skidskytt. I hennes första två lopp kom hon 99:a respektive 69:a, och devisen från landslagsledningen har varit att skynda långsamt.

Efter de fina loppen i Osrblie sade Johannes Lukas att Nilsson blir bättre och bättre men att hon behöver mycket mer tid innan hon kan nå några toppresultat.

IBU-cupen, nivån närmast under världscupen, avslutas den här veckan i österrikiska Obertilliach, och Stina Nilsson finns med i truppen. Det är där hon måste visa framfötterna om hon ska få chansen i Östersund.

Världscupavslutningen är flyttad från norska Holmenkollen. Den svenska truppen presenteras preliminärt på måndag.

– Det finns möjligheter för Stina precis som för alla andra, efter den här veckan ser vi resultaten och sedan tar vi ut truppen till Östersund, säger Johannes Lukas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.