Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Hyllningarna till Öberg efter bronset: ”Perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en strulig start på mixedstafetten fixade Hanna Öberg ett VM-brons till Sverige med ett superskytte och en stentuff slutspurt.

– Sista varvet var en kamp, säger en slutkörd Hanna Öberg efter målgång.

Sverige tog bronset en halv sekund före Ukraina efter en rafflande slutspurt. Efteråt var Hanna Öberg rejält trött. Tv-bilderna visade hur hon pustade ut länge i snön efter målgång.

När lagkompisen Martin Ponsiluoma efteråt fick frågan om hur trött Öberg var på en skala ett till tio kom svaret snabbt.

– Elva!

Öberg höll med.

– Det stämmer nog ganska bra, säger hon.

”Det var brutalt”

Landslagstränaren Johannes Lukas som följer sitt landslag hemifrån Tyskland då han tvingats operera en axel var nöjd med bronset.

– Det var brutalt. Om det fortsätter så här kommer jag inte orkade med det här VM:et. Jag är enormt stolt, säger Johannes Lukas.

Han hyllar också Hanna Öbergs upplopp.

– Hanna gjorde det perfekt. Hon gör exakt det vi har diskuterat.

SVT Sport:s expert Björn Ferry hyllar hennes sista skytte som gick på 18.5 sekunder.

– Det är många som är nöjda med att få iväg första skottet på 18,5 sekund. Det är enormt bra, jag sköt aldrig en serie på 18,5 sekund, säger Ferry.

KLIPP: Avgörandet i mixedstafetten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.