Svensk succé i herrarnas sprint – dubbelt blågult på pallen Foto: Bildbyrån

Dubbelt svenskt på pallen i sprinten: ”Otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson tvåa, Martin Ponsiluoma trea – trots varsin bom.

Det blev dubbelt svenskt på pallen i världscupsprinten i Kontiolahti där norrmannen Johannes Thingnes Bö var överlägsen.

– Helt otroligt, säger Samuelsson till SVT Sport.

Sebastian Samuelsson var bäste svensk i gårdagens världscuppremiär med en sjätteplats.

I sprinten ville han mer.

23-åringen var 90-procentig i skyttet med en bom totalt i liggande och åkte snabbt i spåren, i för dagen något kallare och blåsigare förhållanden än i lördagens distanslopp i Finland. Det räckte till en andraplats.

Strax där bakom körde Martin Ponsiluoma in som trea, också han med en bom.

– Fantastiskt kul. Det är helt otroligt, fantastiskt bra, säger Sebastian Samuelsson.

Han ligger nu tvåa i den totala världscupen efter två tävlingar. Skidskytten hade bara varit på pallen en gång individuellt sedan sitt OS-silver 2018.

– Jag har kämpat och kämpat, jag har verkligen tränat hårt. Att jag skulle vara på pallen med en bom i dag hade jag inte räknat med. Jag är väldigt förvånad men väldigt glad.

Martin Ponsiluoma:

– Jag kände mig rätt seg, men hörde att jag låg bra med. Jag blev lite nervös när jag bommade första skottet i liggande men sedan höll jag ihop det bra.

Mot Johannes Thingnes Bö fanns inget att göra. Den norske storstjärnan sköt fullt och utklassade motståndet i sin 49:e världscupseger. Ner till tvåan Samuelsson skiljde det 44 sekunder.

SVT sänder varje helg – här är guide till Vinterstudion 2020-21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.