Skidskyttarna Elisabeth Högberg och Ingela Andersson får chansen i världscupsprinten i Oberhof. ”Det är ett vinna eller försvinna-läge för dem för att ta en VM-plats”, säger SVT Sports expert Björn Ferry. Foto: Bildbyrån

Ingela Andersson och Elisabeth Högberg får chansen i världscupen

Publicerad

Ingela Andersson och Elisabeth Högberg står utanför landslaget men i tyska Oberhof får de båda chansen i världscupen.
Men Högbergs magsjuka i förra veckan oroar.
”Hoppas min kropp börjar bli okej”, skriver hon på Instagram.

Både Ingela Andersson och Elisabeth Högberg gör sina satsningar utanför landslaget. Trots bra resultat i IBU-cupen (nivån under världscupen) har de inte fått chansen i världscupen innan jul. I Oberhof får duon plats i stället för Anna Magnusson och Emma Nilsson.

– Båda har åkt bra i IBU-cupen och det är rimligt att de nu får chansen. De har stor chans att sätta huvudbry inför VM-uttagningen, säger Björn Ferry.

De båda svenskorna ligger etta respektive tvåa i cupen efter tre pallplatser var. Enligt Ferry har Andersson och Högberg press på sig att prestera.

– Det är ett vinna eller försvinna-läge för dem i dag om de ska ta en VM-plats. En dålig insats i sprinten och det är kört, säger han.

Det här är troligtvis deras enda chans att visa upp sig inför hemma-VM i Östersund.

Och uppladdningen mot säsongens första världscuptävling har inte gått som planerat för Högberg, som drabbades av magsjuka förra veckan.

”Jag måste åka till Oberhof ändå och ta den här chansen i världscupen och hoppas att min kropp börjar bli okej. Men jag ser verkligen fram emot att tävla igen”, skriver hon på Instagram.

Foto: Elisabeth Högbergs Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer