Johanna Skottheim utanför truppen i sprinten Foto: Bildbyrån

Ingen Skottheim i VM-sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenskt brons i den inledande mixedstafetten i skidskytte-VM. När mästerskapet fortsätter med sprint – herrarna i morgon och damerna på lördag – finns nya blågula medaljchanser.

På damsidan är konkurrensen om de fyra startplatserna stenhård och till slut var det Johanna Skottheim, som skrällde och blev trea i världscuppremiären den här säsongen, som lämnades utanför när laget presenterades.

– Det är klart att jag helst vill stå på startlinjen, men nu är det fyra tjejer som är starkare än jag. Och det är ett väldigt svårt lag att slå sig in i. Det är bara att acceptera och hoppas att de andra tjejerna gör ett bra lopp, säger Skottheim till Expressen.

I stället får rutinerade Mona Brorsson, med en femteplats som bäst i år men som hade det tungt i genrepet i Antholz, chansen.

– Jag är jätteglad och jättetacksam över att få det här förtroendet. Jag visste att det skulle vara tajt om platserna, säger Brorsson till TT.

Elvira Öberg, som petades i mixedstafetten, står som väntat på startlinjen på lördag.

ARKIV: Se avgörandet i VM-mixedstafetten (10 feb)

På herrsidan blev laget det väntade med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma som de med bäst chans till att knipa en medalj.

De får köra sprinten för Sverige

Herrar: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Peppe Femling.

Damer: Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson, Mona Brorsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.