Ponsiluoma stred om pallplats i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma stod för en stark jaktstart i Hochfilzen.

Genom ett felfritt skytte förvandlade han sin niondeplats vid start till en strid om en pallplats på slutvarvet.

– Det är så jäkla skönt att få till skyttet. Jag har haft väldigt mycket kant ut, säger Ponsiluoma som slutade femma.

Sebastian Samuelsson startade som bästa svensk med hela fyra norrmän framför sig.

Ur svensk synvinkel handlade därför allt inför tävlingen om Samuelssons jakt på de rödklädda – men det skulle visa sig dö redan vid det första liggande skyttet där svensken sköt två bom.

Bästa svensk skulle i stället Martin Ponsiluoma bli som stod för en riktigt fin jaktstart. Den blågula 25-åringen sköt fullt och avancerade i fältet. Vid start var han minuten efter ledande, Sturla Holm Lägreid.

Fyra i mål

När Ponsiluoma var klar med sitt fjärde skytte gick han ut i kampen om pallplatserna ihop med fransmannen Emilien Jacquelin, världscupens ledare, Johannes Thingnes Bö samt ännu en norrman i Vetle Sjåstad Christiansen.

Väl där fick Ponsiluoma ge sig och gick i mål på en femteplats. Då hade han tagit in 30 sekunder på Lägreid som var i ledningen från start till mål trots en bom.

– Det är så jäkla skönt att få till skyttet. Jag har haft väldigt mycket kant ut, det var väldigt skönt att skjuta fullt. Jag visste att det skulle gå fort i sista backen och jag hade inte krafterna att haka på där. Men jag är hur nöjd som helst ändå, säger Ponsiluoma till SVT.

Svenska slutplaceringar

5) Martin Ponsiluoma, +27.1 sek

15) Jesper Nelin, +1.55.0

17) Sebastian Samuelsson, +1.48.3

48) Peppe Femling, +4.17.5

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.