Kaisa Mäkäräinen öppnar för att sluta efter den här säsongen. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Kaisa Mäkäräinen kan lägga av

Uppdaterad
Publicerad

Veteranen Kaisa Mäkäräinen slutade 32:a i dagens sprint i Holmenkollen. Och nu öppnar stjärnan för att lägga av.

– Jag vet inte hur det blir nästa säsong. Det har varit en tuff säsong och jag har fått slita mycket. Jag vet inte om jag har motivation för att satsa nästa år, säger hon till NRK.

36-årige Kaisa Mäkäräinen är världscupens äldsta tävlande och en av de mest meriterade, hon har varit på pallen 84 gånger i världscupen.

Men i år har finskan stundtals haft en tung säsong och för första gången sedan 2013 lämnade stjärnan ett VM utan en enda medalj.

I dagens sprint i Holmenkollen blev hon 32:a. Och nu öppnar hon för att den här säsongen, som just avslutas i helgen i Holmenkollen, blir hennes sista.

– Eftersom det kom en världscuptävling så tätt inpå VM har jag inte tänkt på VM. Men jag vet inte hur det blir nästa säsong. Det har varit en tuff säsong och jag har fått slita mycket. Jag vet inte om jag har motivation för att satsa nästa år, säger hon till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.