Låg med i toppen – då körde italienaren in i en skylt

Uppdaterad
Publicerad

I första växlingen låg Italien med i toppen tillsammans med Norge och Vitryssland. Men Daominik Windisch skulle köra bort segerchanserna rejält för italienarna när han innan första skyttet åkte in i en skylt, och tappade två minuter. Istället blev det Norge som utan storstjärnan Johannes Thingnes Bö som tog hem segern.

Italien hade ett kanonläge för en topplacering efter första sträckan i herrarnas stafett. Men efter att Dominik Windisch olyckligt ramlat in i en skylt tappade de allt, och var sedan två minuter efter ledande Norge.

Inte heller Sverige skulle ha en bra dag. Men för svensk del var det skyttet som fällde laget. Totalt blev det fyra straffrundor, och Jesper Nelin hade svårt att hitta en orsak till det svaga skyttet.

– Jag har ingen aning. Det är åt helvete i dag, säger han till SVT Sport.

Men det var inte bara för svensk del det blev dramatiskt på vallen. Med en drygt 30 sekunders ledning ned till Frankrike och Tyskland hade Norge grepp om segern. Men då kom straffrundan. Vetle Sjåstad Christiansen hade problem med vinden på sista skyttet, och när Frankrike sköt fullt så var det istället Norge som fick jaga.

Men Christiansen kom ikapp de sex sekunder han hade upp till Frankrike, och det hela skulle avgöras i en spurtduell på upploppet. Där var det Christiansen som hade bäst studs på skidorna, och tog hem segern till ett Norge utan storstjärnan Johannes Thingnes Bö.

För svensk del blev det en elfteplats, 3.34 efter Norge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.