Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson lägger all press på Johannes Thingnes Bö inför VM. Foto: Bildbyrån

Samuelsson lägger all press på Thingnes Bö

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson form har svajat den här säsongen och inför VM i Oberhof lägger han all press på den norska giganten Johannes Thingnes Bö.

– Vinner inte han fyra guld är det ett enormt fiasko, säger Sebastian Samuelsson med ett stort leende.

25 åriga Sebastian Samuelssons säsong har så här långt inte gått som han velat.

Därför lägger han inför VM, favorittrycket på norrmannen, Johannes Thingnes Bö som näst intill har varit omöjlig att slå den här säsongen.

Vinterstudion

– Jag tror inte han kommer att vinna fyra VM-guld, det är väldigt sällan det händer och där har jag en passning till Johannes, vinner han inte fyra VM-guld är det ett enormt fiasko, säger Sebastian Samuelsson med ett stort leende.

”Skjutit laserskytte med mig”

Sebastian och resten av laget har laddat upp på hemmaplan i Östersund inför årets VM i Oberhof. Det svaga skyttet han visat upp i år har han förhoppningsvis jobbat bort nu.

– Hagge har varit på hembesök hos mig och skjutit laserskytte med mig på kvällarna och vi har verkligen lagt ned ett jobb för att hitta en bra känsla igen och det tycker jag att jag har nu, säger Sebastian Samuelsson.

”Sebbe” själv tror trots den dåliga säsongen att han är med och slåss om medaljerna i varje lopp.

– Har jag maximal utdelning så tar jag sju medaljer, så jag är väldigt taggad och tror att jag kan vara med och slåss om det, säger Sebastian Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet