Lillasyster Öberg skrällde rejält i debuten

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Elvira Öberg, lillasyster till välmeriterade Hanna, har presenterat sig i världscupen. Rejält.

I sin debut i världscupen fajtades talangen länge om segern, men en bom i det stående skyttet gjorde att kampen i stället stod mot storasyster Hanna. En kamp hon förlorade, med ynka fyra tiondelar och blev tolva.

– Jättekul att köra idag, det är helt otroligt att det gick så bra, att jag är så här långt fram med en bom, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

I några säsonger har Hanna Öberg varit Sveriges främste skidskytt på damsidan. Nu har ännu en Öberg presenterat sig – Elvira Öberg.

20-åriga lillasystern visade ingen som helst respekt när hon gick ut i sin debut i världscupen.

Efter första mellantiden var hon åtta. Ett fläckfritt liggande skytte senare var hon nia. Inför det sista skyttet hade hon känn på pallen, fullt hus och hon hade kunnat slåss om en tredjeplat.

”Hanna får den här”

– När jag fick höra efter första mellantiden att jag var åtta blev jag orolig över att jag hade öppnat för hår, skrattar Öberg.

Men en försmädlig bom kom och kampen stod i stället mot storasyster Hanna, som var elva i mål.

Hon kämpade tappert men till slut var storasyster ändå starkast – med ynka fyra tiondelar och blev tolva.

– Jag fick höra att det var tajt mot Hanna där, surt att jag inte lyckades ta den. Hon får ta den här, ler en glad Elvira Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.