Lindströms positiva besked efter körtelfebern: ”Känns grymt bra”

Publicerad

För första gången sedan körtelfebern är Fredrik Lindström tillbaka i träning med de övriga i svenska laget och beskedet från spåret är positivt.
– Jag orkar hänga på dom andra grabbarna så det känns bra, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

De svenska skidskyttelandslaget är i Idre på uppladdningsläger inför VM i Östersund och för Fredrik Lindström är det den första gången han åter är med i laget sedan han drog på sig Körtelfeber i mitten av December.

– Det känns grymt bra, den har varit en lång och svår väg med den här körtelfebern, säger Fredrik Lindström.

Det har varit en kamp mot klockan att hinna återfå någon slags form inför VM. Sakta men säkert har han kunnat öka träningsbelastningen för var dag och han kan verkligen tro på en VM start nu.

När var det du definitivt kände att du kunde komma till start till VM?

– Egentligen var det förra veckan som jag kände att nu är det ändå rimligt, säger Fredrik Lindström.

Kommer kunna prestera på VM

VM i Östersund har varit 29 åringens stora mål under en längre tid och frågan är om han har kommit i nog bra form för att kunna göra sig själv rättvisa på VM.

– Det känns som pressen är borta och jag kommer kunna njuta ordentligt och jag känner mig trygg i att när jag står på startlinjen kommer jag kunna prestera nära mitt max, säger Fredrik Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer