Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson Foto: Bildbyrån

Linn Persson trea – tar karriärens andra pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson imponerade i sprinten i Kontiolahti.

Svenskan tog andra individuella pallplatsen i karriären.

Samtidigt sköt systrarna Öberg bort sig, med tre bom var.

Fullt skytte räckte långt för Linn Persson i sprinten i Kontolahti. Svenskan höll bra fart i åkningen och det tog henne hela vägen upp på pallen, till en tredjeplats. Det är andra gången hon är på pallen i en individuell världscupstävling.

– Det är ju jättekul, jag är supernöjd såklart med det jag gör i dag. Jag får verkligen jobba för det på skjutvallen, det är inte mina snabbaste serier, men jag är så stolt att jag sätter skotten, säger hon efter tävlingen och när pallplatsen är säkrad lägger hon till följande:

– Jag är jätteglad såklart. Det var några år sedan sist jag var på pallen individuellt, så det är riktigt kul.

Över henne på pallen hamnade Lisa Therese Hauser, som tog hem segern, och Lisa Vittozzi som trots en bom kom tvåa.

Systrarna Öberg föll bort på vallen

Hanna Öberg gick ut starkt i spåren, men i första skyttet blev det en bom och en straffrunda. Inför andra skyttet hade svenskan dock kört igen en hel del tid, men efter att ha satt de tre första skotten i stående avslutade Öberg med två bom, vilket placerade henne på plats 18.

Elvira Öberg närmast kopierade storasysterns lopp, med en bom i första och två i det andra skyttet. Vad gällde åkningen var hon snabbast av alla i hela startfältet, men med tre bom räckte det bara till en tolfteplats.

Anna Magnusson stod för en bra sprint med endast en bom, som kom i det liggande skyttet, medan Johanna Skottheim bommade en i stående, vilket för den sistnämnda räckte till en 13:e plats. Stina Nilsson sköt likt systrarna Öberg tre bom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.