Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson. Foto: Bildbyrån

Linn Perssons plan inför VM: ”Hålla sig isolerad”

Uppdaterad
Publicerad

Med två individuella pallplatser i världscupen laddar Linn Persson för VM som ett av Sveriges medaljhopp.

Nu väntar isolering på hemmaplan i Östersund för att toppa formen och undvika sjukdomar.

– Inte gå i affärer, inte träffa folk. Det är väl min plan, skrattar Persson.

Den 8 februari inleds skidskytte-VM i tyska Oberhof och en av åkarna som ska försvara de blågula färgerna är Linn Persson. 28-åringen kommer till VM med en bra säsongsstart i ryggen och har bland tagit en andraplats och en tredjeplats individuellt i världscupen.

– Förhoppningen är ju att göra fortsatt bra resultat och sedan hur långt det räcker, det går ju inte att svara på. Men gör jag ungefär det jag har gjort ganska många race i år, då är jag väldigt nöjd. Och jag har ju varit på pallen några gånger så jag vet ju att chansen finns. Det är klart att jag vill dit men samtidigt, gör jag bra prestationer så är jag nöjd, säger Persson.

Flera av de svenska åkarna har dragits med sjukdom under säsongen. Persson var själv krasslig i början av januari och kommer nu att isolera sig hemma i Östersund för att undvika att dra på sig något.

– Inte gå i affärer, inte träffa folk. Det är väl min plan, skrattar Persson och fortsätter:

– Nej, men det blir ju att försöka hålla sig – precis om jag alltid gör på vintern – lite isolerad egentligen. Ska jag träffa någon så kommer det ju vara en liten utfrågning om han eller hon har något förkylningssymptom eller inte.

SVT sänder skidskytte-VM mellan 8 och 19 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.