Alexander Loginov. Foto: Bildbyrån

Loginov överväger att avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Loginov väcktes av en polisrazzia riktad mot honom efter misstankar om dopningsbrott.

Nu meddelar skidskytten att han överväger att avsluta karriären.

– Jag är inte längre förvånad över någonting, säger han enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.

Efter att ha gått förbi internationella journalisters frågor i den mixade zonen stannade Alexander Loginov framför den ryska presskåren, som snabbt fylldes på med norska, svenska och italienska journalister.

Hans kommentar efter polisrazzian mot det ryska lagets hotell? Att han nu överväger att avsluta sin karriär ”på grund av ständiga attacker mot honom”, rapporterar Tass och andra ryska medier.

”Det mest smärtsamma”

– Jag är inte längre förvånad över någonting, sade Loginov enligt Tass.

– Tydligen försöker de verkligen att påskynda processen att avsluta min karriär.

Han tillade att det tuffaste med razzian var att polisen tog hans telefon.

– Låt dem kontrollera mig, varje dag till och med – men varför var de tvungna att ta min telefon just i dag? För mig är det här det mest smärtsamma. Jag kan inte prata med min familj och släkt, jag kan inte ens göra vistelserapporteringen angående vart jag befinner mig.

Försvarar inte tränaren

Enligt nyhetsbyrån AFP ska insatsen under morgonen vara utförd på uppdrag av italienska åklagare och röra ”användning eller distribution av dopningspreparat”.

Även Loginovs personlige tränare, Alexander Kasperovitj, var ett mål i razzian. Kasperovitj ska ha använt en felaktig ackreditering under mästerskapet. Loginov säger till ryska medier att han inte försvarar tränaren, men att konsekvenserna är ”chockerande”

– Ja, jag vet att han tog en annan persons ackreditering, och jag är ledsen att det hände. Jag försvarar det inte. Men det borde räcka med böter, inte leda till det som följde. Jag är bara chockad, sade Loginov enligt Tass.

SE MER: Sebastian Samuelsson: ”Om de letar efter något – hoppas jag att de hittar det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.