Vetle Sjåstad Christiansen lyssnar inte på Erna Solberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lyssnar inte på norska statsministerns uppmaning

Uppdaterad
Publicerad

Uppmaningen från Norges statsminister Erna Solberg var solklar – inga onödiga resor utomlands.

Men Vetle Sjåstad Christiansen, 28, väljer ändå att åka på läger i Italien.

– Höjdträning är högst nödvändigt för att Vetle Sjåstad Christiansen ska kunna hålla på med skidskytte, säger norrmannen till norska VG.

Svenska UD avråder resor till vissa länder. För några dagar sedan meddelade det svenska längdlandslaget att de väljer bort träningsläger utomlands för att köra i Sverige.

I går meddelade Norge att de skärper sina karantänregler. Statsministern Erna Solberg avrådde även onödiga resor utomlands.

”Var viktigt för mig”

Skidskytten Vetle Sjåstad Christiansen väljer att trotsa uppmaningen. Den dubble världsmästaren ska åka på träningsläger i Italien.

– Jag skulle inte åka om jag inte trodde det var viktigt för mig. De andra skidskyttarna kommer inte att resa iväg, men vi har alla olika behov. Om jag ska satsa på skidor i framtiden måste jag vidta nödvändiga åtgärder. Höjdträning är nödvändigt för Vetle Sjåstad Christiansen till norska VG.

Han reser till norra Italien på måndag och stannar i 14 dagar.

”Mer riskfyllt att bo och leva här i Oslo”

Norrmannen menar att det är mindre risk att han smittas i Italien än i Norge.

– Här i Oslo är vi ju mitt i epicentrum med 22,5 smittade per 100 000 invånare. Dit jag ska är talet mellan två och tre per 100 000 invånare senast jag kollade. Lavazé är en plats på 1 800 meter. Det är mer riskfyllt att bo och leva här i Oslo än i norra Italien, säger 28-årige norrmannen.

MER SKIDSKYTTE: Sebastian Samulsson besviken efter förra säsongen (19 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.