”Nu är han tillbaka”, säger Magdalena Forsberg om Fredrik Lindström. Foto: Bildbyrån/SVT

Magdalena Forsberg: ”Nu är han tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

En strålande glad Fredrik Lindström tog första pallplatsen på tre år. Nu tror SVT Sports expert Magdalena Forsberg att det väntar mer. ”Nu är han tillbaka”, säger hon.

Det ekande bland fönstrena i ”Vinterstudion” och publiken vrålade när 27-åringen närmade sig mållinjen.

– Det var riktigt bra kämpat och fokuserat på skjutvallen. Alla önskar Fredrik en framgång efter att han haft det motigt några år. Nu är han tillbaka, säger hon.

Men helt övertygad var hon inte att det skulle sluta så här fint.

– Jag måste erkänna att jag var lite orolig när han kom till första mellantiden, om han varit för långsam . Han sa att han skulle gå offensivt. Det var ett bra, stabilt första skytte och sen gör han ett bra andravarv och har verkligen chansen. Han lyckas behålla lugnet, sätter alla fem skotten och har det i sin hand. Det är en lättnad och en himla skön känsla att göra det, man ser det nästan på honom.

Experten förklarade samtidigt hur svensken har ändrat i träningen för att komma tillbaka på allvar.

– Han bor i Örnsköldsvik som ensam skidskytt. De flesta andra bor i Östersund. Han har en ny tränare i Nicklas Grön som han tränar tätt tillsammans med. Han har lagt upp ett bra program som innebär att när han är på läger med övriga laget, då kör han Wolfgangs (Pichlers) upplägg. Då får han bra sparring och har en bra status när han kommer dit, säger hon.

Magdalena Forsberg var också glad inför framtiden för skidskyttelandslaget.

– Det ger ju självförtroende. Det här känns som en seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.