Magnusson om den tuffa tiden – ”De har varit jättejobbigt”

Publicerad

Anna Magnusson hade en totalt misslyckad fjolårssäsong individuellt, hon lyssnade inte på kroppens signaler och fick betala dyrt.

Inför fjolårssäsongen fanns det stora förhoppningar på skidskytten Anna Magnusson, kanske till och med större än Hanna Öberg. Men en kombination av överträning och dålig återhämtning förstörde stora delar av året.

– Det psykiska var de tuffaste skulle jag säga, det är jättejobbigt att känna sig trött mestadels, säger Anna Magnusson.

”Lyssnade inte på kroppen”

Annas bästa individuella placering var en ytterst blygsam 37:e plats och hon gick inte att känna igen.

– Det har alltid varit så att ju mer jag tränat desto bättre har jag blivit, och inför säsongen när jag kände mig trött tänkte jag att de kommer nog gå bra när vinter kommer så jag lyssnade inte på kroppen signaler, säger Anna Magnusson.

OS-silver

På OS fick hon ändå med sig ett silver från stafetten, något som betydde otroligt mycket för psyket och för motivationen att gå in i ett nytt träningsår. Men misstaget att inte lyssna på kroppen har satt sina spår, rädslan att gå på för hårt igen på träningarna följer ständigt med henne.

– Jag måste acceptera att det är så här nu men jag är väldigt mycket bättre på att sova och återhämta mig nu så jag har verkligen tagit lärdom av det som har hänt.

Rimliga förväntningar i vinter

Vintern som kommer ska bli revanschens säsong för Anna men hon är medveten om att inte ha för höga förväntningar.

– Jag vill ju vara bättre än vad jag var för några år sedan men jag inser att det kanske är rimligt att bara komma tillbaka till den nivån även om jag vill skynda och bli bäst, säger Anna Magnusson.

Se när getingar ställer till det när SVT Sport träffar Anna Magnusson Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer