Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så formerar Sverige sitt lag i mixedstafetten – hör Hanna Öberg i klippet: ”Inget lag har råd med misstag” Foto: SVT/Bildbyrån

Mixed-stafettlaget uttaget inför VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

VM i Oberhof inleds med mixed-stafett under onsdagen.

Det blir Hanna Öberg, Elvira Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma som går ut i spåret för Sveriges del.

– Det ska bli spännande att köra förstasträckan, säger Hanna Öberg.

Skidskytte-VM i Oberhof inleds under onsdagen, med mixed-stafett. Det svenska laget är uttaget och bjöd inte på några större överraskningar. Samma lag som på fjolårets OS får chansen på nytt. Hanna Öberg och Elvira Öberg ställer upp tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma.

Det är Hanna Öberg som får uppdraget att inleda stafetten.

– Nu var det ett tag sedan jag körde en förstasträcka, senast var på OS. Men tidigare i min karriär har jag kört en del förstasträckor, framförallt i damstafetter. Jag är egentligen bekväm med vilken sträcka som helst och jag tycker det ska bli väldigt spännande att köra första just här, säger hon.

”Tror vi har väldigt bra chanser”

Efter henne följer Elvira Öberg, därefter Ponsiluoma och Samuelsson står för avslutet. Ponsiluoma ser fram emot att inleda mästerskapet med stafett.

– Jag tycker det är riktigt kul att köra stafett, att starta VM med en stafett är alltid bra, det är ett bra genrep oavsett hur det går. Jag tror vi har väldigt bra chanser och ja, stafett är alltid en höjdpunkt på mästerskap, säger han.

Förbundskapten Johannes Lukas säger följande om inledningen på VM:

– Jag har höga förväntningar. Vi har ett väldigt starkt lag, vi har fyra världsklassåkare på startlinjen. Men vi vet också att mixedstafett kan vara väldigt tufft. Många länder har bra lag så vi är beredda på en rolig och tajt tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.