Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mona Brorssons revansch – satte 19 av 20 skott Foto: Bildbyrån

Mona Brorssons sköna revansch: ”Jag är superstolt, supernöjd”

Uppdaterad
Publicerad

I guldläge i söndags sköt Mona Brorsson fyra bom och guldet blev till sand, till en sjundeplats. På dagens distanslopp över 15 kilometer tog hon grundlig skytterevansch. Inför sista skyttet hade hon en bom – efter den också. Brorsson sköt fullt i sista skyttet och blev sexa.

Efter sitt tunga skytte på den sista skjutningen på jaktstarten inledde Mona Brorsson distansloppet med, just det, en bom.

– Då var det inte de finaste tankarna, vafan, berättar Mona Brorsson till SVT Sprt att hon tänkte.

Sedan blev det 19 raka träff.

– Jag är jättenöjd, jag gör rätt saker, mitt mål var inte att skjuta fyra nollor utan att vara hundra procent närvarande och det var jag. Jag jobbade hårt efter jaktstarten rent mentalt för att komma tillbaks, jag är supernöjd. Jag är superstolt, fortsätter hon.

”Formen är suveränt bra”

Hur var sista skyttet?

– Jag hade en bra strategi, förra gången vart det ju för mycket. På ingången till stadion tillät jag mig att njuta, men när jag kom till den sista kurvan då var det stopp: Nu är det skytte och den här gången var jag förberedd. Hundra procent närvarande och då gick det.

Mona Brorssons åkning var också bra. Faktum var att hon var snabbare än Hanna Öberg.

– I dag kändes det bra och i dag tackar jag också Tiril Eckhoff för otroligt bra draghjälp. Formen är suveränt bra plus otroligt fina skidor, det känns som att man kan stå i fartställning genom hela stadion.

Ferry: ”Oerhört imponerad”

– En fantastisk revansch, säger SVT Sports expert Björn Ferry i sändning.

– Det är väldigt bra, hennes fem bästa skott, säger Wolfgang Pichler om Mona. Fem i det sista skyttet är ett steg fram, det är fantastiskt.

Brorssons enda bom kom i det första liggande skyttet. Den bommen var skillnaden mellan medalj och det som blev en stark sjätteplats.

Till slut var 17 sekunder från en tredjeplats.

– Oerhört imponerad över Mona Brorsson. Att hon kan vända på det, fortsätter Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer