Anna Magnusson är en av svenskorna i dagens sprint. Foto: TT Nyhetsbårån

Mörkt och varmt när skidskyttarna startar om

Uppdaterad
Publicerad

Efter att VM i Hochfilzen avslutades för snart två veckor sedan startar världscupen i skidskytte om i sydkoreanska Pyeongchang.

Plusgrader och becksvart mörker. Dessutom väntas det bli regn. Det är förutsättningarna när de svenska damerna startar om säsongen på nästa års OS-bana. För att europeiska TV-tittare ska kunna följa tävlingarna har de lagts sent på kvällen lokal tid. Lägg därtill eventuellt regn så kan vi anta att sikten blir en utmaning på skjutvallen i dag.

Dags för framtidshoppen att kliva fram?

För 21-åringarna Anna Magnusson och Hanna Öberg gäller det att ställa om efter ett VM utan större framgångar. Öberg har dock blivit sjuk och missar torsdagens sprint.

– Jag tror både Magnusson och Öberg kan ta de steg som krävs för att nå den yttersta världseliten. Men ska det bli riktigt bra så krävs det ett hårt jobb det kommande året där det handlar om att välja rätt livsstil och träningsplan, sade SVT Sports expert Magdalena Forsberg efter VM.

Den totala världscupen leds av VM:s drottning Laura Dahlmeier. Bästa svenska är Anna Magnusson på en 24:e plats. Tävlingarna i Pyeongchang är de sjunde i ordningen den här säsongen. Två världscupstävlingar återstår efter denna.

Följ damernas sprint i Vinterstudion, som startar 12.00.

Den svenska truppen i Pyeongchang

Visa

Anna Magnusson

Hanna Öberg

Chardine Sloof

Mona Brorsson

Emma Nilsson

Fredrik Lindström

Peppe Femling

Jesper Nelin

Sebastian Samuelsson

Torstein Stenersen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer