Jesper Nelin. Foto: Bildbyrån

Nelin med personbästa när Fourcade vann

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade imponerade i tyska Oberhof och kunde efter endast två bom komfortabelt glida in som segrare för 75:e gången i världscupen. För svensk del var Jesper Nelin enda startande, och övertygade rejält när han slog till med karriärens bästa individuella placering i en världscuptävling när han tog sig in på sjundeplats.

– Jätteskönt, nu vet jag att jag kan vara topp-10 flera gånger, säger Nelin till SVT Sport.

Arnd Peiffer hade ett bra läge att ge den tyska publiken något att jubla över i dagens 15 kilometer masstart. Men då råkade han ut för det som så många förut i Oberhof, den luriga vinden.

I tredje skyttet sköt han bort sig, och istället såg det ut att kunna bli en fransk duo som skulle stå högst upp på pallen. Efter strålande skidåkning hade Martin Fourcade och Simon Desthieux skapat en lucka på över 30 sekunder inför sista skyttet. Men bredvid varandra skulle de darra i vinden, och Fourcade drog på sig en straffrunda medan Desthieux trog på sig två.

För Fourcade var det trots allt inget som kunde hota honom från att stå högst upp på pallen. Men Desthieux fick större problem. För Peiffer var stark i spåren, och kom ikapp och spurtade förbi på upploppet.

Där bakom stod Jesper Nelin för en fin insats när han gick in på sjundeplats, ett personbästa för svensken som tidigare som bäst varit nia i en individuell tävling. Och han hade en bra känsla efter sprinten som han tog med sig in i dagens tävling.

– Jag tyckte att sprinten fungerade bra och skyttet fungerade. Jag kände att jag hade chansen. Det är jätteskönt, nu vet jag att jag kan vara topp-10 flera gånger, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.