Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson: ”Hybrisen har lagt sig”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson hyllades stort och ansågs som den största talang som skyttetränaren Jean-Marc Chabloz tränat. Men nu verkar smekmånaden vara över, utvecklingskurvan är inte lika brant längre enligt Chabloz.

– Hybrisen har lagt sig, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilssons byte från längd till skidskytte slog ned som en bomb i skidvärlden i Mars. 26-åringen lämnade längdsidan som en superstjärna med bland annat 12 OS och VM medaljer. Hon har nu kommit till skidskyttesidan där hon långt ifrån är någon superstjärna på vallen.

– Det är mycket som är svårt men det är ingenting som är omöjligt att lära sig, de bästa skyttarna hanterar de och jag måste bara hitta min väg att hantera vissa saker, hitta mitt sätt att stå på vallen för att bli så bra som möjligt, säger Stina Nilsson.

Vinterstudion

1200 skott i veckan

Nilssons personliga skyttetränare Jean-Marc Chabloz hyllade Stina bara efter någon vecka och sa att hon var de största talang han tränat och att hon sköt upp mot 1200 skott i veckan.

– Han tror väldigt gott om mig men nu tonar vi ned de här lite grann, det var bara en vecka som jag sköt 1200 skott. Nu ligger jag på omkring 600-800 skott i veckan vilket fortfarande är en bra dos men hybrisen har lagt sig lite grann, säger Stina Nilsson.

Inte lika brant utveckling

Jean-Marc Chabloz säger att utvecklingen första månaden har varit enorm men kurvan pekar inte lika brant uppåt längre vilket är fullt naturligt.

– Den pekar fortfarande åt rätt håll och vi har kunnat följa vår plan så det går uppåt hela tiden, säger Jean-Marc Chabloz.

Se hela reportaget nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet