Foto: Bildbyrån

Norska piken: ”Det är lite ensamt där uppe”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö är i en liga för sig själv för tillfället. Norrmannen har vunnit sex av de sju senaste tävlingarna och efterlyser nu tuffare konkurrens.

– När Fourcade har haft en lite sämre säsong har jag varit lite ensam där uppe, säger han till NRK.

Fransmannen Martin Fourcade har vunnit totala världscupen i skidskytte de sju senaste säsongerna. Men nu har ett tronskifte skett. Under årets säsong har Johannes Thingnes Bö, 25, varit helt överlägsen.

Under de nio individuella tävlingarna som norrmannen ställt upp i har han vunnit sex av dessa och leder världscupen storstilat, 116 poäng före tvåan Aleksandr Loginov. Martin Fourcade ligger inte bättre än på en femte plats.

Vill se tajtare tävlingar

Nu vill Thingnes Bö se tuffare konkurrens under resterande delen av säsongen.

– När Fourcade har haft en lite sämre säsong har jag varit lite ensam där uppe, så vi får hoppas att de andra har gjort ett bra jobb under jul så att det blir tajtare i tävlingarna nu när vi har ett nytt år, säger han till NRK.

Redan i dag väntar första provet då herrarna kör sprint i Oberhof. Loppet börjar 14.25 och sänds i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.