Foto: Bildbyrån

Norska skidskyttepremiären i Sjusjöen inställd

Uppdaterad
Publicerad

Om en och en halv vecka skulle de norska skidskyttarna inleda säsongen i Sjusjöen. Men på grund av coronaläget i Norge går det inte att genomföra tävlingarna där – och nu kan den nationella premiären ställas in helt och hållet.

– Då kommer jag vara ännu mer nervös när världscupen startar, säger norska stjärnan Ingrid Tandrevold till NRK.

Den 13:e till 15:e november var planen att de norska skidskyttarna skulle starta säsongen i Sjusjöen, två mil öst om Lillehammer. Men de lokala myndigheterna i Ringsakers kommun har skrärpt sina coronarestriktioner och tillåter inte större idrottsarrangemang.

– Vi är de första att förstå det. Vi måste ta hänsyn till coronan först, säger Ingrid Tandrevold till NRK.

Det norska skidskytteförbundet letar just nu efter en alternativ tävlingsort. Men arrangören måste både ha stor erfarenhet och tillgång till snö. Hittar man inget som passar kan premiären ställas in – i så fall blir världscuppremiären i Kontiolathi, Finland, 28 november, säsongens första riktiga test.

– Då kommer jag vara ännu mer nervös när världscupen startar. Det allra viktigaste är uttagningen. Det är många som vill matcha sig mot de bästa och testa det man har tränat på hela säsongen, säger Tandrevold till NRK.

KLIPP: Hann Öberg om nytändningen – som ska ge större framgångar (31 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.