Sturla Holm Lägreid tog sin andra världscupseger. Foto: Barbara Gindl/AFP/(TT

Norske skrällvinnaren Sturla Holm Lägreid vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Sturla Holm Lägreid hade aldrig varit nära pallen innan årets säsong.

Men i världscuppremiären i Kontiolahti slog han till med en skrällseger.

I dag vann han igen – efter en total norsk dominans.

– Jag är bäst i världen i dag, det är helt sjukt, säger Lägreid.

Sturla Holm Lägreid är utan tvekan säsongens stora sensation i skidskyttespåren hittills.

23-åringen, som bara åkt fyra världscuplopp inför säsongen och på dem som bäst blivit tia, vann överraskande premiärloppet i Kontiolahti för ett par veckor sedan.

Norsk dominans

I dag visade han att det inte var någon engångsförteelse. I dagens sprint i Hochfilzen vann han igen, 7.9 sekunder före landsmannen Johannes Dale, som precis som Lägreid sköt fullt.

Och norrmännen dominerade totalt. De fyra första i resultatlistan var norrmän, med Johannes Thingnes Bö trea och Vetle Sjåstad Christiansen fyra.

– Jag är bäst i världen i dag, och det är helt sjukt, säger en glädjestrålande Lägreid till SVT Sport, och överraskades lite extra över att vinsten kom i ett sprintlopp:

– Jag är ju ingen sprinter, så det är helt enkelt sjukt.

Lägreid berättar att han inte hade förväntat sig den här säsongsinledningen.

– Jag hade en väldigt bra sommar och visste att jag var lite bättre än tidigare, men jag hade inte sett pallplatser framför mig, säger han.

Ponsiluoma nia

Bäste icke-norrman blev Sebastian Samuelsson, som efter ett felfritt skytte slutade femma, 44,9 bakom Lägreid. Även Martin Ponsiluoma, som bommade ett skott, slutade topp tio då han åkte in på nionde plats.

– Jag är nöjd, kroppen känns mycket bättre än förra veckan men det verkar som att Norge åkt helt sjukt bra i dag, säger Samuelsson.

KLIPP: Norske skrällvinnaren Sturla Holm Lägried vann igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.