Hanna Öberg är ett av de stora svenska hoppen på skidskytte-VM i Östersund. Foto: Bildbyrån

Topplacering för Öberg – sexa i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

De svenska skidskytteframgångarna fortsätter. Och Hanna Öberg har trummat igång skidskytteåret. I dagens sprinttävling i Nove Mesto sköt hon fullt och blev sexa. Marte Olsbu Röiseland skrällde och vann sin första världscuptävling
– Det är riktigt bra. Hon är tillbaka där hon ska vara idag, säger SVT Sports expert Björn Ferry om Hanna Öberg.

Hanna Öberg stod för ett av sina bästa världscuplopp i karriären i sprinten, Nove Mesto. Hon sköt fullt, men Öberg som varit förkyld, var lite för långsam i spåret för pallen. Men väl en sjätteplats, hennes bästa individuella sprintresultat i karriären.

– Det är bra, det är riktigt bra. Hon är tillbaka där hon ska vara idag men hon har en nivå till att hämta, säger SVT Sports expert Björn Ferry om Hanna Öberg. Ett kanonlopp.

Marte Olsbu Röiseland är inte på något sätt är en novis i världscupen men dagens seger var norskans första i världscupen.

Tror på Öberg

– Ett perfekt lopp av Röiseland, säger Ferry.

Laura Dahlmeier, gjorde comeback i dag med en sensationell andraplats.

Övriga svenskor sköt sämre i dag. Näst bäst blev Mona Brorsson 36:a, Linn Persson, 37:a, Anna Magnusson gick in som 44:a och Emma Nilsson blev 60:e. Samtliga svenskor för köra jaktstarten.

– Redan på jaktstarten kan det vara Öbergs tur, avslutar Ferry.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer