Öbergs ord efter Pichlers besked: ”Betytt mycket”

Publicerad

Efter VM i Östersund kommer skidskyttelandslagets förbundskapten Wolfgang Pichler att lämna sin roll. Enligt Hanna Öberg har den avgående kaptenen betytt otroligt mycket både för henne och sporten.
– Det drivet och engagemanget ger verkligen mycket, säger hon till SVT.

Det var på Idrottsgalan som Wolfgang Pichler avslöjade för SVT Sport att han kommer att lämna sin roll som förbundskapten för skidskyttelandslaget.

Hanna Öberg berättar för SVT om hur mycket Pichler betytt.

– Det är klart att han har betytt mycket. Han har ju kommit in med ett väldigt starkt ledarskap och engagemang, säger hon till SVT.

– Han är superdriven i att vara ledare och tränare. Det är klart att det betytt mycket för mig.

”Ger verkligen mycket”

Den senaste tiden har varit framgångsrik för skidskyttelandslaget, något som Hanna Öberg anser att Pichler varit högst delaktig i.

– Han är en sådan som gjort klart att det inte är omöjligt. Man kan göra väldigt mycket och man kan göra betydligt mer än vad man kanske först trodde. Det är den inställningen som jag tror betytt väldigt mycket, samtidigt som vi självklart tränat väldigt, väldigt hårt, säger hon och fortsätter:

– Det drivet och det engagemanget ger verkligen mycket.

Hanna Öberg fick ta emot bragdguldet på galan:

Hanna Öberg fick sin bragdmedalj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer