Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Öberg och Samuelsson kör singelmixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev det brons för Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg. Nu ska de försöka upprepa bedriften i singelmixedstafetten.

– Det ska bli väldigt kul. Jag är laddad på att köra, säger Samuelsson till SVT Sport.

Det har inte blivit någon svensk VM-medalj hittills i år. Och de som ska försöka ändra på det i singelmixedstafetten är Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson, en duo som har erfarenheter av att köra tillsammans. Så sent som för ett år sedan tog de brons i VM i Östersund.

– Gör vi det väldigt bra så kan vi vara med i medaljstriden. Men det finns väldigt många lag som är bra, säger Samuelsson.

Norge favoriter

SVT Sports expert Björn Ferry betonar vikten av skyttet i den här disciplinen.

– Det finns ingen tävling som har så hög belastning på skyttet som den här. Man behöver också vara snabb då det är korta åkvarv, säger Ferry.

Hanna Öberg har trots uteblivna medaljer visat fin form med två fjärdeplatser under mästerskapet i Antholz.

– Utan Hanna i laget finns det ingen medaljchans. Hon är i form då hon varit på vippen att tagit medalj i flera lopp. Jag tror att hon är oerhört revanschsugen för hon vill ha den här medaljen, men det är många som slåss om medaljerna.

Hur ser medaljchanserna ut, tycker du?

– Jag skulle säga att det är 25-30 procent chans till en medalj för Sverige. Storfavroiter är ändå Norge med Röiseland och Johannes Thingnes Bö.

Stafetten börjar klockan 14.45, och sänds i SVT1 samt i SVT Play.

KLIPP: Öberg går i mål som fyra i distansloppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.