Darja Domratjeva Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-guldmedaljören Domratjeva slutar

Uppdaterad
Publicerad

Hon har två VM- och fyra OS-guld.

Nu slutar 31-åriga skidskyttestjärnan Darja Domratjeva.

– Det var ett svårt, men välövervägt beslut att fatta. Jag har tänkt länge på detta och kommit fram till att det är dags att sätta punkt, sade Domratjeva på en presskonferens i Minsk.

Vitryskan har varit en av skidskyttets stora dominanter sedan världscupdebuten 2006. På tolv år har det blivit femton förstaplatser i världscupen, och framförallt har Domtratjeva varit en mästerskapsåkare. Fyra VM-silver och två VM-guld, ett i jaktstart och ett i masstart.

Vinterstudion

Och i de olympiska spelen har hon tagit sex medaljer – ett brons, ett silver och fyra guld. I Sotji-OS 2014 blev det en guldtrippel (masstart, jaktstart, distans) och nu senast i Pyeongchang avgjorde hon stafetten när hon fixade guldmedaljen för sitt Vitryssland när Sverige knep ett skrällsilver.

Domratjeva väljer att sluta efter samma säsong som sin man Ole Einar Björndalen, som i april meddelade att han avslutar karriären efter en tung säsong där han bland annat drabbats av hjärtflimmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet