Pappa Tomas: ”Det är helt magiskt”

Publicerad

När Hanna Öberg tog sitt VM-guld så stod hennes pappa Tomas Öberg vid skjutvallen och såg dottern skjuta fullt.
– Nu är jag helt tom, det är helt magiskt, säger han till SVT Sport.

Tomas Öberg var imponerad av hans dotters insats när hon träffade alla sina skott, och tog VM-guld.

– Det här hade man aldrig riktigt kunna förvänta sig att det skulle kunna ske med de förväntningar som varit på Hanna och landslaget efter en bra världscupsäsong och sedan inledningen här där det varit lite stolpe ut. Och att nu komma in och leverera fyra nollor, det är ju helt otroligt.

Inför dagens tävling visste Tomas att chansen till en toppplacering fanns.

– Att hon har psyket det vet vi. Men sedan är det otroligt små marginaler i slutändan. Att göra den där sista skjutningen men med vetskapen att allt är i min hand, det är grymt.

Hanna Öbergs guldkram med pappa: ”Håll dig varm”

Såg allt från skjutvallen

Tomas är en av cheferna på vallen, och trots att han egentligen inte skulle ha koll på Hannas sista skytte, så kunde han inte låta bli att snegla.

– Det var helt otroligt att följa prick för prick där. Och att hon höll, som jag tyckte, ett ovanligt högt tempo där, det tyckte jag var lite vågat. Det var som på OS, en sekund extra inför sista, och den satt.

När han träffade sin dotter efter guldet så var det inte många ord som sades.

– Hon bara grinade, så det finns inte så mycket att säga utan det är bara lycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer