Hanna Öberg får guldpussar av pappa Tomas och mamma Viktoria. Foto: Bildbyrån

Pappa Tomas: ”Hon älskar den här situationen”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öbergs föräldrar kunde på plats i Pyeongchang gratulera dottern vid hennes idrottslivs största ögonblick med OS-guldet. Tårarna sprutade från alla håll när de kramades vid skidskyttestadion.

– Hon älskar den här situationen och växer med uppgiften och presterar som bäst när det gäller som mest, säger pappa Tomas Öberg iförd landslagströja till SVT.

Han hade svårt att samla sig och befann sig i ett glädjerus efter den ofattbara vinsten för dottern.

– Det är svårt att ha några tankar och det bara sprudlar i hela kroppen och jag fattar absolut inte vad som har hänt. Det är bara en extrem lycka för oss (familjen med i Pyeongchang) och framför allt för Hanna, säger pappan Tomas Öberg.

OS i Pyeongchang 2018

Han lyfter fram dotterns starka psyke som en grundbult i framgången.

Pappa Tomas med frun Viktoria firar efter loppet. Foto: Bildbyrån.

”Fick slå ur underläge”

– Hon har alltid haft ett bra fokus och gillar den här situationen och att få komma in och göra ett sådant här avgörande, att ta det skott för skott, att gilla läget. Nu fick hon slå ur underläge och visste inte vad den som kom bakom skulle prestera, säger pappan.

Det var Tomas Öberg som bildade Piteå skidskytteklubb när dottern var liten. Hon hade då sällskap av Anna Magnusson som blev 37:a i dag och grät glädjetårar för Hannas sannsaga. Det är en enorm utveckling för en liten klubb. Det kunde han inte tro en gång i tiden.

– Nej absolut inte. Det har vuxit fram, säger Tomas Öberg om perspektivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet